Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A négy elem unikornis

Centopiában négy olyan unikornis van,akik Centopia védelmezői.Víz,Föld,Tűz,Szél.Mind négyüknek nagy hatalmuk van.Együttes erővel felállíthatják a harmóniát is,igaz erről a történetben sz sincs,de mégis.

 

Víz unikornis:

viz-unikornis.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

A Víz unikornis Centopeia valamennyi vizének védelmezője.Hatalma nagyon nagy.A Víz unikornis szent barlangjában,a Születés barlangjában szoktak a kis unikornis csikók világra jönni, ahogy a kis Onchao is.Csak Miára hallgat.Nagyon hasonlít egy tengeri csikóra, de a feje egy unikornis.

Különlegessége: Félig úgy néz ki mint egy csikóhal.

  

 

Föld unikornis:

fold-unikornis.jpg

 

 

 

 

 

 


 

 

A Föld unikornis a talaj védelmezője és minden olyan állatnak amely a talajon él és mozog.Neki is nagy a hatalma.Egy patadobbantással is képes egy hegyet kiemelni vagy porrá zúzni.Ő Alsóvölgyeföldben egy barlangban él, a föld alatt.A 10. epizódban egy föld alatti járatot csinált, amely a Tündér palotához vezetett, azért, hogy a többi unikornist megmentse Gargona-tól és a monculusoktól.Őt is Mia és Onchao győzte meg, hogy segítsen nekik.

Különlegessége: Hosszú virágokkal díszített sörénye és farka, a botból lévő szarva melyen levelek vannak.

 

 

Tűz unikornis:

tuz-unikornis.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Tűz unikornisnak is nagy a hatalma.Ő egy vulkánban él.Évente nálla tartják az ifjú unikornisok avatasát, mégpedig úgy, hogy a fiatal csikóknak át kell ugraniuk egy tüzes kört,  oda-vissza.Ő dönti el ki kerül be a ménesbe és ki nem.Ő felel minden folyékony láváért és tűzért.

Különlegessége: Amikor sétál gőzölög utána a talaj, beleolvad a tűzbe.

 

 

 

Szél unikornis:

szel-unikornis.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

A Szél unikornis képez minden szelet.Neki is akkora a hatalma mint a társaié.Róla tudni a legkevesebbet.De amikor Lyria, a kis Onchao-val volt terhes, egy felhőn eljuttatta őt a barlangba.A szarva segítségével bármekkora szelet,vihart vagy orkánt tud képezni.

Különlegessége: A végtagjai halványak, vagy átlátszóak,és egy felhőn "szalad" az égben